Euromaint

EuroMaint Rail arbetar med tekniskt underhåll av godståg, lok, arbetsmaskiner och godsvagnar bland mycket annat. Huvudföretaget ligger i Solna och flera andra ställen både i Sverige och Tyskland.

 

Euromaint

Företaget finns även i Lettland, Nederländerna och Belgien. Det startades år 2001. Euromaint ser till att tåg och maskiner får en bättre livslängd med sin service. Om ett tåg stannar på en plats som hindrar trafiken så kommer företaget och åtgärdar detta. Då använder de sig av sitt mobila serviceteam som snabbt är på plats. Det havererade tåget blir snabbt servat av personalen så trafiken kan komma igång igen. Ibland kan haverier uppstå på industrier eller i någon hamn och då kan man inkalla Euromaint som snabbt är på plats. Företaget har utbildat sin personal till att byta hjulaxlar på tåg, underhålla tågen eller fordonen så att det inte så lätt uppstår skador, de röjer och bärgar fordon och provar så att alla bromsar fungerar till fullo. Behöver man akut hjälp så finns detta företag med snabb service man kan ringa till. Efterfrågan på företagets hjälp växer hela tiden och de rekryterar personal löpande. Euromaint finns både i Luleå och ända ner till Malmö så de är lätta att få tag på. Här jobbar många som har specialiserat sig på underhåll av fordon på järnvägarna. De söker även fler svarvare, platschefer, reparatörer och växlare så är man intresserad av tåg och vill gå en utbildning inom det området är man säkrad ett bra jobb i framtiden. Företaget ser alltid till kundens bästa och arbetar hela tiden med att bli ännu bättre. Om man söker hit för att jobba får man genomgå en rekryteringsmetod, man kollar kompetens och kandidatens potential till det jobb som söks. De tar även emot spontanansökningar, så även om inte ett speciellt jobb är ledigt just när man söker ombeds man söka ändå, för det händer ofta att folk behövs och det snabbt och då är det tur om man finns med i deras system.

 

Bromsprov

 

Efter att bromsarna har lagats på ett lok eller annan vagn görs alltid ett bromsprov för att se så de fungerar som de ska efter en reparation eller ett underhållsarbete. Det inträffar ofta hjulskador i vårt klimat när det är kallt och det är mycket besvärligt när bromsarna stelnar och fryser till. Med tungt lastade servicebilar kan Euromaint vara på plats snabbt och avhjälpa problemet. Blir bromsarna lagade slipper allt gods lastas om till andra vagnar som tar en väldig tid att utföra. Jobbar man här kan man utveckla sin karriär uppåt för det finns många möjligheter till det inom företaget. Man får jobba med många intressanta uppgifter. Man kan som anställd vara med och påverka mycket på sin arbetsplats. Hela tiden utvecklas företagets teknik och utvidgas så det finns många sätt att få hjälp och att anlita dem på. Alla anställda har hög kompetens och arbetsmoral så man kan tryggt lämna sina produkter i deras trygga händer. Reparation av fordonsflottor är ett bra jobb med möjlighet att utvecklas ytterligare om man söker jobb här. Företaget finns även i Skövde.

Bromsprov