Electrolux |


thumbnail

Electrolux är idag världens största tillverkare av vitvaror. Företaget bildades år 1919 genom att två företag gick samman. Grundaren hette Axel Wenner-Gren och var en äkta visionär. Wenner-Gren hade stort fokus på att tillverka produkter för framtiden och letade efter uppfinningar som skulle kunna hjälpa personer i hemmet. Produkterna som släppts på marknaden har alltid varit väl utarbetade och ska fungera att användas varje dag om och om igen.Företagets första produkt var en dammsugare vid namnet Lux 1 på företagets […]

Läs Mer

Ericsson |


thumbnail

Företaget Ericsson är känd världen över för sin tillverkning av nätverk för mobiltelefoni och företaget har länge varit i topp inom marknaden. Ericsson startade år 1876 efter att det grundades av Lars Magnus Ericsson. Lars startade först ett företag i ett kontor så litet som 13 kvm där han tillverkade matematiska och fysikaliska instrument och dylikt. Han beskrevs av personer i sin omgivning som väldigt begåvad och ambitiös så det krävdes inte mycket för företaget att börja expandera. Något år […]

Läs Mer

Skandia |


thumbnail

Ett pensionsbolag, ett försäkringsbolag och en bank. Det nytänkande bolaget som startade år 1855 var det allra första försäkringsbolaget i Sverige som inte bara kunde erbjuda sina kunder en livförsäkring utan också kunde erbjuda en bra brandförsäkring. Genom att tillämpa aktiebolag, vilket var ett relativt nytänk inom försäkringsbolag, så kunde Skandia försäkra fler och mycket större objekt och aktierna för Skandia kunde handlas på Stockholmsbörsen redan första dagen vid öppnandet av börsen under februari år 1863.  Historien bakom Skandia försäkring […]

Läs Mer

Saab Automobil |


thumbnail

Saab är en förkortning för Svenska Aeroplan Aktiebolaget och har sitt huvudkontor i Linköping. Saab har de senaste dryga 80 åren varit ett välkänt säkerhets- och försvarsföretag, alltså inte bara en bilverksamhet som många kan tro.

Läs Mer

Akzo Nobel |


thumbnail

Gillar man färg, då gillar man Akzo Nobel. För Akzo Nobel är ett bolag som kan allt när det kommer till färger, kemin bakom färgtillverkning, skönhet och funktion.

Läs Mer

Alfa Laval |


thumbnail

Alfa Laval är inte vilket svenskt företag som helst. De är inte heller vilket pump- och värmeöverföringsföretag som helst. Nej, Alfa Laval är ett av världens mest framgångsrika och innovativa separerings och flödeshanteringsföretag med kompetens inom värmeöverföring, energi och pumpar.

Läs Mer

Contribe |


thumbnail

verifiera varor och de levererar även systemutveckling. Företaget har hög kompetens inom webbutveckling och systemutveckling, att leda projekt samt projektledning.

Läs Mer

Energiföretaget Vattenfall |


thumbnail

Vattenfall är ett energiföretag som i mer än 100 år elektrifierat industrier och levererat el till våra hem. Vattenfall är helägt av svenska staten och är verksamma i främst Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark, Storbritannien och Finland.

Läs Mer

Euromaint |


thumbnail

EuroMaint Rail arbetar med tekniskt underhåll av godståg, lok, arbetsmaskiner och godsvagnar bland mycket annat. Huvudföretaget ligger i Solna och flera andra ställen både i Sverige och Tyskland.

Läs Mer

Knightec |


thumbnail

Knightec är ett svenskt privatägt företag inom teknikrådgivning som på mycket kort tid har blivit ett av de ledande företaget på den svenska consultingmarknaden.

Läs Mer